2007. november 16., péntek

Autópark

Eddig sem voltunk éppen rosszul ellátottak babakocsi fronton, tegnaptól azonban valódi bébiautóparkot tudhatunk magunkénak. Mivel tegnap este óta boldog tulajdonosai vagyunk egy szép, új, könnyű, 3 fokozatban állítható háttámlájú, tehát használható Graco babakocsinak!


Babakocsi kálváriánk dióhéjban: Tapasztalatlan szülőkként Bori születése előtt bementünk egy bababoltba, és mikor megláttuk a 150 ezerért vesztegetett kocsikat, azt mondtuk, "Jé, hát ezek a babakocsik bazi drágák! " Azzal hátramentünk a bolt eldugottabb sarkába, ahol meg találtunk egy könnyű ülőkocsit 16 ezerért. "Hinnye, milyen ügyesek vagyunk, találtunk kocsit olcsón!" mondtuk, és vidáman megvettük a remek példányt.

Csakhogy ez egy olyan ülőkocsi volt, aminek nincs félig fekvő fokozata, így, mint kiderült, Bori leghamarabb fél évesen, de a védőnő szerint inkább csak 8 hónaposan ülhet bele. Azért azt sejtettük, hogy újszülöttként nem ez lesz Bori számára a legmegfelelőbb babakocsi, így Noémiék közreműködésével beszereztünk egy kölcsön-ajándék fekvőkocsit.
Teljesen szép darab, és kényelmes is - a babának. A mamának a legkevésbé sem, mivel csupán az önsúlya bőven meghaladja a 10 kilót, és igazából sehol nem esik rajta jó fogás. Ez egy földszintes vidéki házban élő, alig-alig tömegközlekedő családnak épp ideális lenne, az ilyen besózott hangya-típusú mamiknak azonban, mint amilyen én vagyok, a legkevésbé sem, főleg, hogy liftnélküli házban élünk.

Így aztán az elmúlt pár hónapban a közlekedést javarészt kenguruval oldottuk meg, a babakocsis séták megmaradtak hétvégi kiváltságnak, amikor Laci segíteni tudott hurcibálni a kocsit.

Hát ez nem mondható a legideálisabb állapotnak, és mivel valamiért most sokaltam be ettől, a hét elején felhergeltem magamat és addig nézegettem a neten a babakocsikat, meg hívogattam mindenféle bababoltokat, hogy igyekezetemet végül siker koronázta, és megvettük álmaink babakocsiját.

Nem volt könnyű, mert remek izlésemnek köszönhetően most is sikerült a legdrágább, illetve kis hazánkban még nem kapható, jövő évi modelleket kiválasztanom, majd mikor alább adva igényeimet kiválasztottam egy outletes Gracot, na akkor meg kiderült, hogy abból a boltban már csak egy darab van, így Laci csütörtök este a zuhogó esőben, gyalog bumlizott ki a Soroksári út külső zugába, hogy végül hősiesen hazaszállítsa a tökéletes bébijárgányt, bájos leánygyermekének, és pázmányian barokkos körmondatokban tobzódó feleségének. :-)))

Íme a babakocsipark.


A királykisasszony kegyesen üdvözli hintajából alattvalóit.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó kis autópark! Visszavigyük a harmadikat, hogy teljes legyena sor? ;)