2008. január 23., szerda

Féléves nagylány!!!

Immáron fél éve ismerkedik Borikánk a nagyvilággal!
Rohamlépetekkel fejlődik, minden nap tanul valami újat.
Icipici ösztöngombócból, síró kismacskából, okos nagy babává fejlődött, aki már rengeteg mindent ismer és ért a nagyvilágból.

Tud forgolódni, mosolyogni, nevetni, ha megszólítjuk, hogy Bori, ránk figyel, ismer már sokféle ételt, szépen eszik, mármint szépen hagyja, hogy etessem, érti azt is, hogy nem (az más kérdés, hogy szót fogad-e :-) ) , és minden de minden érdekli.



Mindent megtapogat, szájba vesz - azt is amit nem lenne szabad :-) - ügyesen fog, egyre többféle hangsort mondogat, amelyek közt van értelmes is, persze még csak véletlenül.

Hallotuk már így tőle a papa, mama, baba, kaja szavakat, de a legviccesebb mégis az volt, mikor pár hete egy reggel összeráncolta a homlokát, mérges fejet vágott, és közölte: gyülölömmmm. :-D


Egy szó van, aminek gyanús, hogy az értelmét is kezdi sejteni, és ezáltal elkezdte adekvátan használni, ez pedig - ó mily meglepő - a NEMMMMM. Ezt tényleg ellenkezésre használja, felháborodottan kiabálva. Van neki akarata... :-)


Nagyon szeret: fürdeni, sétálni, kendőben csücsülni, játszani, enni, és nagyon szeretne kúszni, mászni, ez egyelőre még csak félig meddig megy neki, ahogy pár napja írtam,hátrafele.

Nem szeret: éjjel aludni (legalábbis annyit semmiképp, amennyit mi szeretnénk :-) ), sapkában várakozni séta előtt az indulásra, sőt úgy általában nem igazán szeret várni semmire, valamint nem szereti, ha a szemébe süt a nap, és azt sem, mikor megtörlöm a száját evés után.


Külsőleg is már igazán nagylány forma :-), szép szöszke haja egyre hosszabb, most már biztos, hogy barna a szeme. (Sajnos a bal szeme gyengébbnek tűnik, emiatt kicsit kancsal még, de biztosan elmúlik, majd beszélek ez ügyben a doktornéninkkel.)

6300 gramm, és biztos a hossza is nőtt már a múltkori 63 centihez képest, de arról most nincs pontos adatom. Nagyon szép arányos baba, már senki nem mondaná véznának, mint kisebb korában. (Már csak azért se, mert velem gyűlne meg a baja annak, aki ilyet állítana. :-) )

Nagyon kedves mosolya van, amivel gyakran meg is örvendeztet minket, valamint pár napja azt az érdekes felfedezést tettem, hogy óriásira nőttek a szempillái, szóval most már biztos, hogy csak évek kérdése, és itten férfiszívek fognak ripityára törni. :-)


De, hogy ne rugaszkodjunk el ennyire a tények rögös talajáról, maradjunk egyszerűen annyiban, hogy Borika szép, okos és kedves.
Én pedig egy cseppet sem vagyok elfogult anyuka - természetesen.





Ezt az ünnepi rizspépet ette Borika a féléves szülinapján. :-)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog feledik-szülinapot kívánunk a keresztlányunknak! Kedves Mama, kéretik átadni! :)