2008. március 30., vasárnap

Egynapos hétvége

Igen, nekünk most sajnos csak ennyi jutott, így családilag, mert Laci egy 600 fős konferencia egyik főszervezője most több mint egy hétig. A vendégek tegnap érkeztek, így mindenképp ott kellett lennie, már az is nagy szó, hogy ma végül mégis itthon maradhatott.

Azért igyekeztünk ezt az egy napot maximálisan kiélvezni, és tartalmasan eltölteni. Azt hiszem, sikerült. :-)

Mi Borival azért tegnap sem unatkoztunk, egy kedves barátnőm látogatott meg minket, aki nagyon messze lakik tőlünk, az ország másik felében, így jó ha félévente talákozunk. Nagy volt az öröm, méghozzá Bori részéről is, rögtön nagyon megszerette Boszit, aki amúgy szintén óvónéni - főiskolai barátság - szóval nem túl meglepő, hogy szót ért a gyerekekkel.

Borka ma elég korán kelt, de én nagyjából kipihenten ébredtem, úgyhogy rögtön főztem is egy kis tejbegrízt reggelire, ez tipikus hétvégi finomság, nem tudom, ki hogy van vele, hétköznap nekünk nem fér bele az időbe ilyen kényelmes reggeli elkészítése, és elfogyasztása.

Reggeli után még kicsit játszottunk, aztán Bori bealudt vagy másfél órára.
Így. :-)


Egy kapucnis pulcsi volt rajta, aminek a kapucnija fölcsúszott a fejére alvás közben, ráadásul a feje alá tett pelenkát is magára húzta. :-) (Ja, meg a takarót is lerúgta magáról, de az alap, szóval azt már nem is említem. :-) )

Miután fölébredt, megebédelt - de csak ő - és felkerekedtünk együtt a Feneketlen tóhoz sétálni egyet. Gyönyörű idő volt, még a játszótérre is benéztünk, ahol is történelmi esemény következett: Borka életében először ült igazi hintában, és nagyon nagyon tetszett neki.
Becsszóra így volt, de nincs róla bizonyíték, mert nagy okosan itthon felejtettük a fényképezőgépet. :-/


Itthon még aludt egy kicsit az erkélyen, aztán játszottak Lacival, míg én megfőztem az ebédet.(Chillis babot ettünk, sült krumplival, felidézvén a két héttel ezelőtti látogatásunkat a mexikói étteremben.)

Mire az ebéd elkészült, Borka ismét elaludt. Rengeteget aludt ma, remélem ennek nem éjszaka lesz a böjtje... Ebéd után fölsírt egyszer, én biztos voltam benne, hogy most már fölébred, de Laci fölment hozzá, betakargatta, beszélt kicsit hozzá, Bori pedig ezek után még két órán át aludt!

Kérdezgettem is Lacit, hogy hány sallert ígért be neki, ha nem alszik, vagy hogy mákteát itatott- e vele :-D, de a tuti módszer állítólag csak annyi, hogy megbeszélték szépen, hogy még alszik egy kicsit. :-)))

Holnap kipróbálom. :-) De már nincsenek illúzióim, több családtól hallom mostanában, és a saját tapasztalataim is ezt támasztják alá: az apák tudnak valamit altatás terén, amihez mi anyák kevesek vagyunk. :-)

Miután fölébredt és meguzsonnázott a kis hölgy, még egy hatalmas móka-és játék party következett - Laci közben hellyel-közzel dolgozni is próbált - valamint beiktattunk még egy nagyon érdekes programot is... Lásd majd: következő poszt. (Azt hiszem már csak holnap, most megyek aludni...)

Még egy aranyos kép: Borka, mint díjbírkózó. :-)





2 megjegyzés:

PM írta...

Sajnálom, hogy csak 1 napos lett a hétvége :( Nagyon édes a kapucnis alvás, meg a birkózós kép is :))))

Ingrid írta...

JAJ, DE ÉDES ÍGY BEALUDVA! (hülye capslock...)
H. éppenmost aludt el, igaz semmit nem húzott a fejére, csak a körforgó alatt "ájult be".... olyan édesek ilyenkor, legszívesebben kikapnám a kiságyból és össze-vissza puszilgatnám....