2008. június 2., hétfő

Álomhétvége

Nagyon régóta vártuk és terveztük az elmúlt hétvégét, és nem csalódtunk: fantasztikusan sikerült.

Szandaváralján jártunk a barátainkkal,(Bogi, Orsi, Tibi, Geri, Előd, Laci és Laci :-), no meg Bori és én. ) egy hosszú hétvégére.
Pénteken reggel indultunk, 11-re már ott is voltunk (70 km Budapesttől) , és tegnap este értünk haza. Egy gyönyörű, igényesen felújított parasztházban laktunk, az idő nagy részét itt is töltöttük, de unatkozásról szó sem volt, mivel a hely valóságos kis paradicsom, sőt bébiparadicsom.

Hatalmas gyepes kert, a házban van járóka, etetőszék, kismotor, hinta, babakád, szóval nem kamu a honlapon, hogy bababarát hely.
A két kiscsaj, Bogi és Bori ennek megfelelően élvezték is a hely nyújtotta örömöket. Első nap hatalmasat pancsoltak(nyáron van nagy medence is a kertben, ez most még nem üzemelt, de vittünk bébimedencét a piciknek), Bori motorozott is némi segítséggel, és mindketten nagyon virgoncak voltak a friss levegőn.

Szombaton átmentünk autóval Balassagyarmatra, a Svejk vendéglőbe, ahol alaposan besztrapacskáztunk. Bori is, bizony. Szabályosan balhézott velem, ha nem adtam neki elég gyorsan a kis galuskákat! :-D
Első este gulyást főztünk, második este pedig grilleztünk. Senki nem maradt éhen, ezt bizton állíthatom.

Hatalmasakat aludtam, és a múlt hétvégéhez képest Bori is remek teljesítményt nyújtott e téren. Első este volt egy kis morc, de szombaton már minden flottul ment, a nappali alvásnak pedig tényleg csak annyi a titka, hogy idegen helyen csak a babakocsiban hajlandó ilyenkor aludni. Így aztán jó nagyokat aludt a diófa árnyékában.

Tényleg nem is tudom mit írjak még, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a hétvégéről, a hely, a társaság, a program, a picilányok, szóval minden nagyon klassz volt, teljesen feltöltődtem. :-)))
Úgy tűnik, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, hiszen kis csapatunk máris megegyezett: augusztus legvégén ismétlünk egyet!!! Ugyanitt, ugyanígy. És akkor a várat is megnézzük, mert az szégyenszemre most bizony kimaradt.
Még hosszasan tudnék zengedezni erről a hétvégéről, de meséljenek inkább a képek.

5 megjegyzés:

PM írta...

Csodaszép helyen jártatok :) Ismerjük a környéket elég jól, nemrég Bujákon voltunk (Norka első vártúrája), onnan ráláttunk Szanda várára, ahol tavaly ápr. 30-án voltunk és az egyik legszebb kilátással bírt :) Nógrád várát és Csővárat is megmásztuk, viszonylag a környéken van :) Örülök, hogy Borka a pici alvásmizérián túl szintén jól érezte magát :)

Névtelen írta...

Jajj, de nagy kedvet kaptunk mi is ehhez a házhoz!!!!
Borikám, a képek csodásak, sörkipattintó képességed fantasztikus, szóval csak azt akarom mondani, ha bevállalod velem a motorozást, akkor részemről semmi akadálya!
Kacsócupp
Áron

Tibi írta...

Nagyon szupi volt a hétvége, arik voltak a kiscsajok :) Remélem aug. végén is ilyen jó időnk lesz és legalább ennyire jól fog minden alakulni. Én már most nagyon várom :) Addig is jöjjön júni vége, talán addigra Bogi is már fog ülni és így többet tud majd pancsizni együtt a két leányzó. Puszi nektek és köszönjük a szép hétvégét :)

Névtelen írta...

Ez nagyon jól hangzik! A képek meg...mikor nézegetem, mindig oda akarok rohanni megszorongatni a pici keresztlányom. :) Annyira édes, és olyan jó látni, ahogy fejlődik és fedezi fel a világot! És az is szuper, hogy tudtál pihenni Panka, mert így nemcsak nektek, hanem a kis Picurnak is nagyon jó hétvégéje lehetett a pocakodban. :)

Ingrid írta...

kétszer néztem végig a fotókat! Szép helyen jártatok, látom volt minden, pancsolás, evés, ivás és buli is.
Örülök, hogy feltöltődtetek!
Egyébként Heléna is polipos medencével rendelkezik :)