2008. július 5., szombat

Egészségtudatos...

Borika zsenge kora ellenére nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra. Egészségesen táplálkozik, rengeteget mozog, sokat van friss levegőn... de ami miatt ez a bejegyzés megszületett, az a vitaminok iránti meglepő vonzódása.

Na nem, a borzalmasan keserű K vitamint ő se szerette kiskorában, viszont a D, és a savanyú C vitaminért is lelkes madárfiókaként jelentkezik minden este, amikor beadjuk neki.

Valahol olvastam, hogy ez a folyékony C vitamin olyan nagyon savanyú, hogy gyerekkínzás magában adni, lefejt tejbe, vagy tápba kell csepegtetni... Nos Bori úgy látszik vonzódik a savanyú ízhez, mert mióta egy téli náthás időszakban elkezdtük neki adni a C vitamint, nagyon lelkesen eszi. Úgy hívjuk, cuppogós vitamin, mert persze neki is összehúzza a száját a savanyú aszkorbinsav, és cuppog rendesen, mikor megeszi, de láthatóan élvezi, gyakran tátja a kis száját, egy ráadás falatért.(Nem szokott kapni. Ilyen szőrösszívűek vagyunk.)

Rajongásában ma odáig ment, hogy egy kisebb akrobata mutavány keretében a kanapé karfáján átmászva elvergődött a C vitaminos üvegcséig, hogy egy extra délelőtti adaghoz jusson. (Ez már függőség? :-O)

Íme a mutatvány:




Kegyetlen anya lévén, most sem adtam neki pluszban a hőn áhított vitaminból, de biztosítottam felőle, hogy este megint kaphat. :-)

2 megjegyzés:

PM írta...

:)))) Imádnivaló :)
Ez a mentalitás most nekünk nagyon kapóra jönne, ha Nóri reggel felébred megmutatom Neki ;)

Névtelen írta...

Pedig hogy megdolgozott a kicsike azért a pár csepp C vitaminért...
:)