2008. december 14., vasárnap

Már nagyon várjuk...

A Hugit. Hála a fészekrakó láznak, mely elhatalmasodott rajtam, az elmúlt napokban intenzív babaváró hétvégét tartottunk, melynek eredményeképpen elmondhatjuk, hogy ha nem is 100, de 99%-ban felkészültünk második kislányunk érkezésére. :-)
Először is elkészült a lányszoba. Íme:





Tulajdonképpen már az elmúlt hetekben, most már csak az utolsó simításokat végeztük el rajta. Ez volt eddig Borika szobája, és egyelőre persze javarészt az övé is marad, a Hugi még jódarabig csak a pelenkázó komódot fogja használni ott. Ebbe már be is kerültek az aprócska ruhái, ott sorakoznak frissenmosva, tisztán.


Sőt, frissen vasalva is, amire bevallom büszke vagyok, mivel nem vagyok egy vasalóguru, és általában inkább megúszni igyekszem ezt a tevékenységet. De ma elkapott a gépszíj, és nem bírtam leállni. :-D

A gyerekszobába való megfelelő ruhásszekrényt rengeteget kerestük, végül két hete találtunk rá, jó áron. Ez nem egy gyerekbútor, rendes felnőttszekrénynek árulták, de nem túl magas, nekünk pontosan megfelel, és még színben is passzol a szobába.

Borka, mint látható, kapott egy nagylányos ágyat is, amit egyelőre csak mesemondásra, kuckózásra használunk, Bori még nem igazán lelkesedik a gondolatért, hogy ott aludjon. De nem is erőltetünk semmi ilyesmit, hiszen kicsike még ehhez, csak gondoltuk elkezdjük őt szoktatni a gondolathoz, hogy egyszer majd ilyenben kell aludnia. Egyelőre azonban továbbra is a jól megszokott kis rácsoságyában alszik. A cuki zsiráfos ágyneműt eredetileg már a huginak vettük, de végül inkább Borkáé lett, neki is szüksége volt egy jó meleg téli ágyneműre.

És hogy miben alszik akkor a hugi? Hát ebben a "mindenkislányálma" csodaszép bölcsőben, az ágyunk mellett közvetlenül.


Vagy inkább "mindenanyukaálma"? :-)
Azt hiszem, ebben a bölcsőben az a jó, hogy mindkettő egyszerre. A szépséges baldahin, a romantikus dizájn, csak az én anyai lelkemnek kell, de a pihepuhasága, és a leszerelhető oldala miatt, aminek köszönhetően a picibaba majd a közvetlen közelemben alhat, valóban a babák álmait is kielégíti.
A teszveszen lőttem a héten, hihetetlenül örültem neki, mivel már hetek óta vadásztam egy bölcsőre, de ilyen szépet, ilyen jó áron, sehol sem láttam. 1 hónapja megnyertem már egy aukciót a vaterán egy bölcsőre, de sajnos kiderült, hogy az eladó előre hirdetett meg egy olyan árut, ami még nála se volt, a gyártónál meg készlethiány állt be, bizonytalan időre. Így az az üzlet nem jött létre, de már egyáltalán nem bánom, mert ez a bölcső sokkal szebb, és praktikusabb, mint az volt. :-)

Végezetül, de nem utolsó sorban pedig elkészült a kórházi csomagom is, startra készen áll a szobában...

(De még nemnemnem nem szeretnék megszülni. Még egy pár napig ne, jó? :-) )

Mive a címből elsőre talán sokaknak a karácsony ugrott be, mint várnivaló, azért mutatok pár képet abban a témában is, mert persze azt is várjuk, arra is készülünk, csak az most számunkra azért kicsit háttérbe szorul emellett a másik várakozás mellett.



11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Panka, az a póló a vasalós képen nagyon szuper! Meg az is, hogy ilyen "fészek-pörgésben" vagy - pénteken is ezt láttam rajtad, hogy majd szétvet az energia. :)
Klassz lett a szoba és hogy minden ennyire készen áll; úgy tűnik Ti már többet nem is tehettek. :) A továbbiakat majd ...baba dönti el, de amilyen ügyes volt eddig, szerintem igyekszik ahhoz tartani magát, amit megbeszéltetek. :)
Puszi!

Bea írta...

Nagyon szép lett a lányszoba, biztos imádni fogják a lányok, ha majd mindketten belakják. Addig is, Hugi csakis szépeket álmodhat ebben a mindenkiálma bölcsőben!
Nagyon szép vagy te is!

Ingrid írta...

De gyönyörű kis bölcső... és milyn szép a lányszoba is :)
jaj... ismét elkapott az érzés.. :)
Te pedig olyan vagy a fotón, mint egy kislány :))))

Orsi írta...

Az biztos, h nagyon szép lett a szoba. Gratulálunk mi is. :))

F.B. Dóri írta...

Ti már tényleg felkészültetek! :) Nagyon szép lett minden. A bölcső igazi álom valóban. :)

panka írta...

Noémi, igen, most valóban úgy érzem, hogy hosszú hetek óta először, kicsattanok az energiától, és valóban pörgök ezerrel. :-) Most már szabad. :-)

Bea, köszönjük a bókot, a bölcső is, és én is. :-D

Ingrid, tuuudom, de igazából én ennek nem örülök annyira, mint mások szerint kéne. :-D(Mármint, hogy lassan két gyerek anyukájaként úgy nézek ki, mint egy kislány. Néha szeretnék olyan "nénisebb" lenni. :-D)

Orsi, neked nem írok semmit, most tettük le a telefont. :-P :-D

Dóri, köszi, azért lett kész ilyen hamar minden, mert hirtelen muszáj volt az egész családnak bevetnie magát a hétvégén, ugyanis valami hormontúltengett liba már vég nélkül vegzálta őket a nyughatatlan ötleteivel. :-P Ki lehet az a nő, nem is tudom... :-D

Névtelen írta...

Panka, Hugi pont kinövi a bölcsőt, mire a miénk megérkezik. Elbizniszeljük (ha nem terveztek már több babát)?
Gyönyörű a szoba, te pedig igazi aranyos, nyugis kismamának tűnsz.

Névtelen írta...

Öööö, ez igen célratörő volt tőlem. Szóval finomabb lett volna előbb az ízlésedet dicsérni, mint így ajtóstól rontani a házba... :/

panka írta...

Kalib :-D, neeem, nem kell nekem bókolni, anélkül is lehet velem üzletelni. De, sajnos ettől a bölcsőtől nem szeretnénk még megválni júliusban, merthogy épp az a pláne benne, hogy miután kinövi a gyerek, kétszemélyes kis lócaként is használható.
Sajnálom, amúgy szívesen odaadtam volna, olcsón, de így esetleg majd csak a harmadik gyereketeknek. :-) De drukkolok, ha a vaterán vagy a teszveszen nézelődsz, júliusig tutira találsz valami hasonlót.(sőt ha látok én, szólok is neked! )

PM írta...

Nagyon tetszik a szoba és a bölcső álomszép! Te pedig tényleg "kislányos" vagy :)

Névtelen írta...

Hú, hát neked már nem szabad ilyen sokáig hallgatnod, mert még a végén azt hisszük, hogy megszületett a Picúr :).
Azért Laci legalább egy kommentben feltétlenül értesítsen, ha így lenne.