2007. december 30., vasárnap

Az Új Kenyér Ünnepe

Tehát kaptunk egy kenyérsütőgépet.
Megmondom őszintén, voltak bizonyos fenntartásaim (pl a goffrisütő olyan békésen szunnyad a polc tetején, pedig tényleg lelkesek voltunk, de valahogy kihűlt a kapcsolatunk), meg aki ismer, az tudja, hogy a bio dolgok 90%-át parasztvakításnak tartom.

Na, ez az a 10%, ami nem az (persze ez nem bio, de azért mégiscsak tudod, mi megy a kenyérbe, és a porított élesztőn kívül mindegyik hozzávaló egész természetes). Jut eszembe, valahol hallottam, hogy Angliában a gyümölcscentrifuga és a fagylaltgép nyertek, mint legkevésbé használt háztatási gépek.

Visszatérve a kenyérsütésre, eddig 2:0 -ra vezetünk, minden előzetes számítás ellenére sem összeégett, laposnyúl formájú, sem tömör, biológiai fegyvernek is alkalmas, sem nyúlós massza állagú cucc nem sült ki a próbálkozásokból (é.k.e. a szóviccért, mondjuk a szilveszteri kabaréknál azért így is jobb vagyok, a laposnyúl pedig napirajz ötlet). Eddig egy tönkölylisztes, és egy sajtos kenyér készült, és mindkettő nagyon jó lett.

Ez a tönköly:
Ez meg a sajtos:

Ráadásul Panka csinált házi májkrémet (sőt, májpástétomot, ami ugye máris jobban hangzik). Nem tudom, ezek után mennyi kedvem lesz a bolti verziót enni, ennek ugyanis májíze volt, ami a boltiaknál nem túl gyakori. Igaz, ebben nem volt sertésfej, bőrke, pörc meg pácsó.

Ilyen volt:
Ilyen lett:

Nincsenek megjegyzések: