2008. szeptember 28., vasárnap

Eseménydús szombat, nyugalmasabb vasárnap

Már egész múlt héten nagyon vártuk a szombati napot, hiszen remek programok elébe nézhettünk...
Barátaink, Orsi, Tibi és Bogica nemrégiben lakóhelyet váltottak, méghozzá igen előnyös váltás történt, hiszen egy kisebbecske panellakást cseréltek le egy nagyobbacska kertes házra. Ennek örömére trombitáltak minket össze többedmagunkkal egy kerti bográcsozásra.
Bogi is egyre nagyobb lány már, klasszul megtalálták a hangot Borival, egymás nézegetésén kívül sor került már játékdobálásra, kézfogásokra, és simikre is.


Az új házikó nagyon szép, Boginak jó dolga lesz ott. :-)))
A finom gulyásból mi már nem kóstoltunk, mivel hamarosan továbbálltunk egy következő remek programra: Heléna ünnepelte első születésnapját, amelyre mi is hivatalosak voltunk.

Így aztán autóba vágtuk magunkat, és elindultunk Pesterzsébetről Újpestre... Hm, hát igen, nehezen találhattunk volna egymástól ennél távolabb eső helyen programokat - legalábbis Budapesten belül...
Már elindulnunk sem sikerült időben, de a Hungária körúton veszteglő kocsisor végképp esélytelenné tette, hogy időben odaérjünk. :-(

Így aztán jókora késéssel, de mégiscsak megérkeztünk a kis egyéves köszöntésére.
A finom, és bababarát tortáról nem maradtunk le - Borka nagy örömére :-) - és még így is jutott időnk egy kis ismerkedésre a többi gyerkőccel, és szüleikkel.
Bori teljesen le volt nyűgözve a rengeteg játéktól és gyerektől, ide-oda mászkált a Papával, akinek helytállását itt szeretném kiemelni, ugyanis alig néhány óra alvással a háta mögött vállalta be ezt a programáradatot, mivel előző éjjel ért haza Rómából, ahol előtte 3 napig keményen dolgozott és értekezett.


Borka főzött nekünk valami finomat. :-)

Nagyon jól éreztük magunkat családilag, még Picur is kifejezte véleményét, legalábbis csak helyeslésként tudom felfogni, hogy tegnap a sok program ellenére is megúsztam bármiféle keményedés, és hasfájás nélkül.
Meg kell mondanom, hogy a blogokról ismert családok élőben is mind nagyon szimpatikusak voltak, hogy például rögtön a kis ünnepelt erényeivel kezdjem: Heléna annyira kis tündér volt, hogy érkezésünkkor azonnal fesztelenül, puszival köszöntött engem, holott akkor látott először életében.
:-)))
De a többi apróság is nagyon vidám, élénk, és szépséges volt, és az anyukákkal is jókat beszélgettünk, már amennyire ezt a körülmények és a rajcsúrozó csemeték engedték.

Bori dícséretre méltóan bírta ezt a rengeteg történést, jókedve még hazafelé, az autóban is kitartott.

A mai napot azért egy fokkal kevésbé töltöttük aktívan, délelőtt vásároltunk, aztán Laci szüleinél ebédeltünk, végül hazatértünk és megpihentünk.
Elképzelhető, hogy Borin ma jött ki az egész hétvége fáradtsága: hazatértünkkor, 5-kor azonnal letettük egy kis délutáni alvásra - mivel a nagyszülőknél ő nem és nem hajlandó aludni semmiféle körülmények között - és mikor negyed nyolckor még mindig durmolt, én megpróbáltam fölkelteni, hogy legalább az esti tápját egye meg, de szegénykém azt se tudta, hogy hol van, csak eltolta magától a cumisüvegét, és aludt tovább.

Most kicsit aggódunk, hogy ezek után vajon milyen hajnali órán fog ébresztőt fújni nekünk, de nem akartam erőszakkal fölrázni - van mit kipihennie, még ha csupa kellemes élményről is van szó. :-)

4 megjegyzés:

PM írta...

Micsoda szuper programok - és milyen csinosak vagytok! Meddig aludt Bori? :)

panka írta...

PM, 13 órát egyvégétben! szóval reggel 6-ig, ami ugyan nem egy késői ébresztő, de ilyen előzmények után teljesen rendben van. :-)

PM írta...

Wow :) Ingridéknél is gigaalvást olvastam - megvan a megoldás, le kell fárasztani a csemetéket ;)

Névtelen írta...

Borikám, nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerkedtünk a hétvégén! A levesfőzés közös szenvedélyünk, legközelebb majd közösen is kifőzhetünk valamit!
Kacsócupp,
Áron