2008. szeptember 14., vasárnap

Koncert

Úgy éreztük, épp itt az ideje, hogy Borka belevesse magát a bulizós budapesti gyermekforgatagba, ezért ma délután felkerekedtünk, és elkísértük őt élete első koncertjére.
Bár kétség nem fér hozzá(a Papa szerint legalábbis gondolom semmiképp ;-) ), hogy minden zene alfája és omegája a Metallica, azért Bori mégsem ezzel kezdte, hanem egy kimondottan gyerekek számára rendezett délutáni koncerttel.
Ismét a Törökfürdőben jártunk, és a produkciót is ugyanaz a társulat szolgáltatta, mint mikor legutóbb ott jártunk - igaz akkor kettesben voltunk Lacival, egy felnőtt előadáson.
De a Halastó ebben a műfajban sem okozott csalódást. Sőt! Fantasztikus élményt nyújtottak kicsiknek, nagyoknak egyránt. Főként a 80-as évek kedvelt gyerekdalai kerültek terítékre, no meg némi szendvics, goffri, és tea. Merthogy a zenén kívül pazar vendéglátásban is volt részünk, és a gyerekek számára a rajzolás lehetősége is végig adott volt.
A Törökfürdő hangulata ehhez az alkalomhoz is sokat adott, a gyerekeket már a hely is lenyűgőzte, a muzsika már csak fokozta az élményt.

Borka igazi nagylány módjára élvezte a vidámságot, ismerős gyerekek is voltak, akikkel Bori azonnal megtalálta a közös hangot (daddadada) és a közös foglalatosságot(plüssnyuszidobálás).
:-)

De tényleg, nagyon büszkék voltunk rá, és hatalmas öröm volt látni, hogy sikerült egy olyan programot találnunk neki, amit ennyire élvezett. Tapsolt, táncolt a zenére, áhítattal figyelte az előadókat, játszott a gyerekekkel, sőt az előadás utáni hangszerbemutatón szakavatott muzsikusként szólaltatta meg a xilofont. :-)

Büszkeségünket tovább növelte, hogy Borka lelkesedése a koncert után is kitartott, ami azért jött jól, mert még beugrottunk egy barátnőm búcsúbulijára, aki holnap utazik egy évre Svájcba.
De Bori ezt az "akadályt" is remekül vette, békésen elmajszolta a házibuli pogácsakészletének harmadát, majd kedves pápázással köszönt el a háziaktól. :-)

Élménydús, jól sikerült vasárnap délután volt a mai.
(Azok kedvéért, akik értem aggódnak: előtte alaposan rápihentem, egész hétvégén, és végig autóval mentünk, én pedig az idő javarészében ültem, szóval igyekeztem nem túlhajtani magamat, de néha muszáj kimozdulnom, mert ha januárig itthon ücsörgök a kanapén, akkor Borinak előbb-utóbb nagyon frusztrált és levert anyukája lesz... Úgyhogy ésszerű határokon belül azért tervezek néhány pocakkímélő kiruccanást.)

Bezzeg a Kockásfülű, látjátok, hát ő csúnyán kiütötte magát. Duuuurván bekölesgolyózott.
:-DDD

2 megjegyzés:

glaci írta...

Azért nem szűkíteném le a Metallicára, kezdjük inkább Beatles-el... (bár az új albumuk tényleg elég jó)

A koncert nagyon jó volt, egyébként további informatikusok rejtőznek mind a közönség, mind a zenekar soraiban. Bori pedig délután evett sajtoskenyeret, kölesgolyót, szilvát, pogácsát, süteményt, pogácsát, süteményt, pogácsát. Viszont se a paprika, se az uborka nem ízlett neki.

A többi gyerekkel rajzolás még nem megy, de a leglényegesebb részt, a ceruzacserélést máris remekül megoldja.

PM írta...

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Meg kell jegyezzem milyen csini a lányotok :) Szerintem is kell a kimozdulás!
A könyvek is nagyon tetszenek amiket vettetek!